fórum csoport
sport




 
sport
sport
sport
sport

topic

Hátha van,aki ... (bor)


rossi46rossi
....,nem csak a kannásbort issza.

Azoknak.

Nem vagyok egy nagy borissza,egyéb alkoholokban pedig még műkedvelőnek se mondanám magam.

2 éve ismerkedtem meg egy borospince-tervező-építő mesterrel,akitől számtalan-főleg-villányi rose-t kaptam kóstolóba,és ragadtam le a Myar félénél.

Közben ismerősöktől,innen-onnan-magamtól kóstolgattam ezt a fajtát,majd egy idő után elkezdtem vásárolni a BORIGO című lapot,hogy okosodjak bor témában.Egyik legutolsó választásom a SASUKA (1800/palack,azaz nem eget verő ár) néven futó szintén villányi rose-ra esett,amit minden borimádónak szívesen ajánlok.
Mit nem látok a felemlegetett újság júniusi számában?Agyon dicsérik ezt a bort szakértők is ..... (persze ettől még mindig a legamatőrebb vagyok bor témában!)

Nos,hátha vannak itt mások is,akik nem feltétlenül az árat nézik,hanem szeretik,ismerik a borokat annyira,hogy ajánlani is merjék másoknak,nosza gyerünk,itt a helyük.



(károgók,ostobák,elmebetegek kíméljetek!!!)





Inditotta: rossi46rossi, 2011. július 01 17:47, péntek Válasz a hozzászólásra
Vissza a fórumokhoz
2/44 oldal Hozzászólások:
[előző]sport...sport[2]sport[3]sport[4]sport[5]sport[6]sport...sportsport[következő]
rossi46rossisport2018 február. 21, szerda 19:03 Válasz a hozzászólásra
sport

rossi46rossi
Ezek Magyarország legjobb éttermei
SZERZŐ: GUSTO
2018/02/20 | 08:26
A 2018-as Volkswagen-Dining Guide Év Étterme Díjátadó Gálán átadták a legjobb éttermeknek járó elismeréseket. Idén először a legjobb cukrászdákat is díjazták.

Megint egy olasz séfet hozott tesztelni Magyarországra a Dining Guide. A cél megint az volt, hogy ne magyar tesztelőkkel, hanem független szakember bevonásával állítsák össze a hazai éttermek toplistáját.

A három Michelin-csillagos olasz étterem tulajdonosa, Enrico Cerea hozta meg idén az "ítéletet". E szerint a

Dining Guide TOP 10

Costes
Borkonyha
Onyx
Babel
Costes Downtown
Fáma
MÁK
St. Andrea Borbár
Anyukám mondta
Arany Kaviár


A legjobb vidéki éttermek a Dining Guide szerint:

Anyukám mondta (Encs)
Kistücsök (Balatonszemes)
Platán (Tata)
Sauska48 (Villány)
Bistro Sparhelt (Balatonfüred)
Tiszavirág (Szeged)
Villa Medici Mild (Veszprém)
Macok (Eger)
Pajta (Őriszentpéter)
Viator (Pannonhalma)
Bistro SparheltBistro Sparhelt

Különdíjak:

Év Étterme Díj: Costes
Az Év Cukrászdája Díj: Mihályi Patisserie
Az Év Street Food Díj: Pizza, Kávé, Világbéke
Az Év Borlapja Díj: Borkonyha
Az Év Ifjú Séftehetsége Díj: Kovács Péter, séf, Tama
Év Innovatív Konyhája Díj: Innio, Tóth Szilárd és Sajben Csaba séfpáros
Az Év Legígéretesebb Konyhája Díj: Fáma, Huszár Krisztián séf
Az Év Séfje Díj: Barna Ádám, séf, St. Andrea Borbár
Életmű Díj: Rosenstein Tibor
sport
rossi46rossisport2018 január. 31, szerda 19:28 Válasz a hozzászólásra
sport

rossi46rossi

Nyolcadjára is Olaszrizling Szerintünk
PreviousNext
Kóstolom Csapat
2018. 01. 29. 9:52:22
Kedvencekhez adás



Lezajlott az Olaszrizling Szerintünk esemény Csopakon, amely a Jásdi Pince és a Szent Donát Birtok közös szervezésében idén nyolcadik alkalommal került megrendezésre.


A szombati nyílt sétálókóstolót egy zárt körű szakmai nap előzte meg, amelyen a 26 kiállító pincészet egy-egy tételét kóstolták meg egymás társaságában maguk, a borászok.



Az idei kiadásban annyi változást terveztem, hogy három kategóriában: Balaton-bor, Hegy-bor (pl. Csopaki, Badacsonyi stb. és dűlős bor (Sóskút, Panoráma, miegymás) kértünk borokat a kollegáktól a közös kóstolóra – mindenkitől csak egyet, hogy a különböző borkategóriákkal szembeni követelményekről, egymáshoz való viszonyáról beszélgethessünk és felkértem Fiáth Attilát, hogy moderálja a kóstolót ill. a beszélgetést. (Jásdi István)

A szokásostól eltérően idén az egyes tételek vakon érkeztek és úgynevezett „Origó” pontozásos rendszerben kerültek véleményezésre.


Gyakorlatilag a kóstolón arról kellett mindenkinek döntenie, hogy az adott tétel megfelel-e annak a képnek, amit ő-maga pl. egy Balaton –bortól, hegy-bortól stb. elvár. A tétel az-e, ami, vagy kicsit, zavaróan vagy elfogadhatatlanul eltér attól. (Jásdi István)

A szakmai vacsorán a balatoni Olaszrizling piramis három szintjét [Balaton-Hegy-Dűlő] először volt alkalmunk egy sorban kóstolni. A régiós szint mára letisztult stílusa mellett megtapasztalhattuk a hegyborokban rejlő termőhelyi üzenetek erejét. Feladatunk most az egyes hegyek egyedi illat- és ízjegyeinek feltérképezése valamint a referenciaborok közös kiválasztása. Mind a termelők, mind a borértő közönség számára izgalmas időszak következik. (Kovács Tamás)

Egy borvidék igazi ereje az összefogásban, a jól átgondolt közös munkában mutatkozik meg. Ennek jelképe a PIRAMIS és az ORIGO, azaz a borvidéki stílusok logikus egymásra épülése és egységes karaktere. Ebben léptünk előre nagyot a hétvégén. A BalatonBor után megkezdtük a HegyBor és a DűlősBor kategóriák elemzését az ORIGO módszerrel. A munka elindult és a borászok elszántságát látva hamarosan látványos eredményeket hoz majd. (Fiáth Attila)

A szakmai napot másnap délután a nagyközönség számára is nyilvános sétálókóstoló követte, amely két helyszínen, a Jásdi Borteraszon és a Szent Donát Birtokhoz tartozó Márga Bisztróban került megrendezésre. A helyszínek közötti átjárhatóságot a jegy árában benne foglaltatott transzfer biztosította.


A másnapi sétálókóstolóra a belépő jegyek mennyiségét a tavalyi felére csökkentettük, hogy elkerüljük azt a veszélyt, amelyik minden boros rendezvényt fenyeget. Nem engedjük elkocsmásodni, meg akarjuk tartani a borászok és a borfogyasztók olyan beszélgetős forumának, amely mindkét oldalnak élménnyel és tanulságokkal szolgál.


Személyesen úgy gondolom, hogy az elmúlt évtizedben – jórészt az együtt-gondolkodásnak köszönhetően - az Olaszrizling újra a legfontosabb és legkedveltebb fehér fajtává vált, tudatosabbak lettek a termelők és igényesebbek a fogyasztók. Magunkat a saját üstökünknél megragadva húztuk ki a mocsárból, de lassan eljött az ideje, hogy munkánk sikeréhez a szakmai és állami szervezetek is hozzá tegyenek valamit! (Jásdi István)
sport
rossi46rossisport2018 január. 28, vasárnap 13:24 Válasz a hozzászólásra
sport

rossi46rossi
Hátha van, aki ...

http://gusto.hu/cikk/804-melyik-a-legjobb-parizsi
sport
rossi46rossisport2018 január. 20, szombat 12:57 Válasz a hozzászólásra
sport

rossi46rossi
SÖRFORRADALOM
Magyar lager nyert díjat a cseh sörversenyen
SZERZŐ: GUSTO
2018/01/19 | 19:32
A Békésszentandrási Szent András Sörfőzde három bronzzal tért haza Csehországból, Európa egyik legrangosabb szakmai sörversenyéről, a World Beer Idolról!

Bronzérmes lett a Monarchista, a Málnás Búza és az Esthajnal ’17.

Állítólag ilyen még nem volt, először nyert díjat magyar lager sör (a Monarchista) a cseh sörversenyen!

A Málnás Búza már nem csak a 2017-es Ország Söre Díjjal, hanem nemzetközi bronzzal is büszkélkedhet, ahogyan az eddigi legütősebb karácsonyi sörük, az Esthajnal ’17 is.

A versenyre a világ minden pontjáról érkeztek sörök, a békésszentandrásiak olyan versenytársak között érdemelték ki az elismerést, mint a cseh Svijany, a belga Huyghe/Delirium Brewery vagy a német Schwarzbräu.

(forrás: Szent András sörfőzde)
sport
rossi46rossisport2018 január. 19, péntek 16:11 Válasz a hozzászólásra
sport

rossi46rossi
Megvan Debrecen fehér- és vörösbora, sőt pezsgője is
SZERZŐ: GUSTO
2018/01/18 | 18:17
Minden eddiginél több pincészet minden korábbinál több borral jelentkezett az idei Debrecen Város Bora versenyre, amelyen most első ízben nemcsak fehér- és vörösborokat, hanem pezsgőket is lehetett nevezni.

A megmérettetésre 56 pincészet 118 tételével neveztek a három kategóriában. Tavaly 33 pincészet 94 tétele versengett, ami jelzi, hogy évről évre erősödik a város bora díj presztízse.



A Debrecen város fehérbora 2018 címet Bai István 2016-os Tokaji Hárslevelűje nyerte.
A város vörös bora Petrény Attila 2012-es Borgundi Egri Bikavére lett.
Debrecen pezsgője Balla Géza 2015-ös Clarus száraz pezsgője lesz az idén.
Idén is szigorú szabályok szerint zajlott a bírálat: a szakmai és a társadalmi zsűri úgynevezett vakkóstolással pontozta a mintákat.

A zsűri elnöke Horkay András, az Országos Borszakértő Bizottság elnöke volt, a versenyen pincészetek és egyéni termelők vehettek részt Magyarország valamennyi borvidékéről.

A győztesek, akik jogosultak az éremcímke használatára, az idén is a város bálján vehetik át elismerésüket.
sport
rossi46rossisport2018 január. 09, kedd 15:02 Válasz a hozzászólásra
sport

rossi46rossi
SAJTPRÓBA
A quarktól a cambozoláig
SZERZŐ: GUSTO
2018/01/09 | 14:11
Franciaország, Olaszország vagy Hollandia mellett nemigen jut eszébe senkinek, hogy Németországot sajtnagyhatalomként emlegesse.

Pedig ami a tejipar volumenét és a sajtok sokféleségét illeti, az Odera és a Rajna között elterülő ország a világelsők közé tartozik. Ráadásul a németek nemcsak nagy mennyiségben gyártják, de nagy mennyiségben eszik is a sajtokat: évente fejenként mintegy húsz kilogrammnyit fogyasztanak belőle.

Quark

Rossznyelvek szerint a német sajtok azért nem örvendenek különösebb népszerűségnek az ország határain kívül, mert nincs bennük semmi eredetiség. A legtöbb fajta belga vagy holland sajtok németesített változata, az egyetlen hamisítatlan német sajt a quark, ami leginkább az angol cottage cheese-hez hasonlítható.


Fölözött, félig fölözött vagy teljes tehéntejből készül, ennek megfelelően egészen különböző zsírtartalmú lehet a nulla százalékostól egészen a 40 százalékosig. Ezt a nedves, tejfölnél alig sűrűbb friss sajtot állítólag már a vaskorban készítették a nomádok. Az elmúlt évszázadokban szinte minden német gazdaságnak megvolt a maga quarkja, de ma is megtalálhatjuk szerte az országban, Szászországban, Hessenben, Thüringiában.

Maga a szó egyébként aludttejet jelent, valószínűleg azért kapta ezt a nevet, mivel néhány napos érlelés után fogyasztható.

A quarkot ma már egész Európában fogyasztják, de a németek körében olyan népszerű, hogy fejenként hét és fél kilót esznek belőle évente. A friss krémsajt önmagában is finom, de fűszerekkel, fokhagymával, olajos magvakkal keverve változatos ízeket produkál, ráadásul édességnek sem utolsó: ehetjük friss gyümölcsökkel vagy lekvárral összekeverve, és tökéletes sajttortaalapanyag.

A kevésbé zsíros változat olyan lágy, mintha joghurt és fromage frais keveréke lenne, ízvilága elsősorban nem savas, hanem inkább citrusosan üde. A zsírosabb változat sűrűbb, krémesebb, könnyebben kenhető, íze, állaga leginkább a philadelphia sajthoz hasonlít.

Allgäu sajtjai

Ma körülbelül hatszázféle sajtot készítenek szerte az országban. Bár a legnagyobb részüket (az össztermelés 75%-át) Bajorországban gyártják, Schleswig-Holstein, Mecklenburg-Pommern és Sachsen-Anhalt is híres sajttermő vidék: innen származik a wilstermarsch, a tilsiti vagy az altenburgi kecskesajt.

A kemény sajtok közül az allgäui ementali és a bergkäse a németek büszkesége. Mindkettő friss tehéntejből készül legalább 150 éves recept alapján. Allgäu egy Svájccal határos bajor település, ha az ember felmegy a hegyi legelőkre, ugyanaz a látvány terül elébe a svájci és a német oldalon egyaránt.

A klíma, a fű minősége, az állatok mind-mind ugyanolyanok, nem csoda hát, ha a svájci és a német ementáli között nemigen tudunk karakteriszikus különbséget felmutatni. A svájciak mindenesetre úgy vélik, az ő sajtjuk az igazi, ezért – a tévedések elkerülése végett – a külföldre szánt korongjaik sima, viaszos kérgét teleírják Svájc felirattal. Az allgäui ementáli egyébként lágy, gyümölcsös-diós ízű sajt, mesébe illő, cseresznyenagyságú lyukakkal.

A bajor hegyi sajt (Allgäuer Bergkäse) tulajdonképpen az ementáli kistestvérkéje. Alpesi sajtnak is nevezik. Aromásabb és szagosabb, mint az ementáli, de a két sajt között a lényegi különbség abban áll, hogy a hegyi sajtot a tavaszi hónapokban nyert tejből készítik fenn a hegyen, majd négy hét múlva hozzák le a völgybe. A bergkäse alacsonyabb hőmérsékleten érik, kisebb lyukak keletkeznek rajta, és három-négy hónap után már a boltokba kerül.

Az altenburgi kecskesajt eredete szintén a 19. század közepére nyúlik vissza. Neve ellenére kecske- és tehéntej keverékéből készül. Eredetvédett termék, csupán két kelet-németországi tejgazdaságban készíthetik, Szászország és Thüringia határvidékén. Az NDK-ás időkben persze nagyon kevés minőségi altenburgi készült, az újraegyesüléssel viszont fellendült a termelés, és az egész országot el tudják látni ezzel a specialitással. Az altenburgit fehér nemespenész fedi, belseje köménnyel ízesített. Általában friss kenyérrel és savanyú uborkával fogyasztják.

További specialitások

A butterkäse (butter = vaj) vajas ízéről és színéről kapta a nevét. Rugalmas állagú, nem éppen intenzív ízű sajt, amely hagyományosan magas, 50 százalékos zsírtartalommal rendelkezik. Hogy a mai diétás trendekhez igazítsák, kifejlesztették a kalóriaszegény változatát is, melyet Damenkäsének, azaz a hölgyek sajtjának is neveznek.

A limburgi receptje eredendően a belga trappista szerzetesektől származik, tőlük vették át az allgäui sajtkészítők a 19. században. Mára annyira közkedveltté vált Németországban, hogy a németek teljes mértékben a sajátjuknak érzik, de még a belgák is hajlamosak németnek titlálni a limburgit. Büdös sajtnak is hívják, nyilván nem véletlenül. Erőteljes, összetéveszthetetlen sajtszaga van, ami egy határon túl kellemetlenné válhat. A limburgi akkor van ereje teljében, ha állaga puha, de szilárd. Ne hagyjuk, hogy belseje folyóssá, külseje nyálkássá váljon.

A sárgás, narancsos kérgű, tehéntejből készülő romadur a limburgi enyhébb változata. Aromája visszafogottabb, zamata édes-savanyú.

A fekete-erdei régióban gyártott münsternek szintén erőteljes, pikáns illata és aromája van. Tehéntejből készül, belseje lágy és sárga, kérge narancs. A középkorban a Münster apátság szerzetesei készítették, innen ered a neve.

A tilsiti a hajdani Kelet-Poroszországban született, tulajdonképpen véletlenül. Az ott élő hollandok saját, jól bevált goudájukat akarták elkészíteni, ám az új körülmények között valami egészen más született. Lágy és rugalmas, gyümölcsös ízű, apró lyukakkal tűzdelt sajt, melynek aromája enyhén csípős, zamata viszont vajas-fűszeres.

Borsajt-sörsajt

A németeknek van borsajtjuk és sörsajtjuk. Az előbbit úgy is nevezik, hogy Weinkäse, a 20. század elején kísérletezték ki, kifejezetten a Mosel- és Rajna-vidéki gyümölcsös borok mellé. Lágy, tejszínes sajt, amelyet kicsi, 75 grammos darabokban készítenek. A sörsajtnak is nevezett weisslacker lakkszerű penészes felszínéről kapta nevét, és intenzív illatával és ízével remekül illik a német sörökhöz.

Cambozola

Végül érdemes megemlítenünk egy modern találmányt, a ’70-es években kikísérletezett cambozolát, amely olyan sikeressé vált, hogy azóta is folyamatosan próbálják utánozni, több-kevesebb sikerrel. Hogy mit jelent a cambozola? Azt, hogy a sajt készítői a camembert lágyságát és a gorgonzola fűszeres krémességét igyekeztek keresztezni, elsősorban azok számára, akik a kékpenészes sajtok ízvilágát már túlzottnak tartják. A harmincegynéhány éves sajthibrid sikere mindenesetre azt igazolja, hogy a sajtfogyasztók között is sokan keresik az arany középutat.
sport
rossi46rossisport2018 január. 08, hétfő 08:38 Válasz a hozzászólásra
sport

rossi46rossi
http://gusto.hu/cikk/774-megtalaltuk-az-egyik-legjobb-retesezot-budapesten
sport
Sverigesport2018 január. 06, szombat 21:30 Válasz a hozzászólásra
sport

Sverige
Rossi! Neked nem gyanús Sas, aki 5 év után elővett egy teljesen jogosan elfelejtett topikot a magyar labdarúgás jövőképével kapcsolatban?
sport
rossi46rossisport2018 január. 06, szombat 09:18 Válasz a hozzászólásra
sport

rossi46rossi

Super 12: íme a legjobb borok a borszakírók szerint
SZERZŐ: GUSTO
2018/01/04 | 21:04
A Magyar Borszakírók Köre, amely két éve alakult és jelenleg 26 tagja van, második alkalommal teszi közzé azoknak a száraz és félszáraz, fehér és vörös boroknak a „Super 12” listáját, amelyeket az elmúlt évi kóstolási tapasztalataik alapján a legjobbaknak ítélt, illetve választja ki közülük a Magyar Bor Nagydíj nyerteseit.

Ennek eredményeként a Magyar Bor Nagydíj 2017 évi nyertesei:

A versenyről

A borszakírók először szavazataikkal - több forduló után - rangsorolják az elmúlt öt évjárat olyan borait, amelyek „kiemelkedő minőségükkel a legigényesebb fogyasztói elvárásoknak is megfelelnek, illetve nemzetközi összehasonlításban is versenyképesnek bizonyulnak”.

Ezt követően a 12-es listára felkerült borokat a tagokból alakított két bizottság kóstolja, illetve pontozással értékeli két-két alkalommal és sorrendben.

A „Super 12” listára az alábbiak kerültek fel:

Bencze Családi Birtok Venus 2015 (Badacsony)
Csetvei Pince Kő-Papir-Olló/Kő 2013 (Mór)
Demeter Zoltán Szerelmi Hárslevelű 2015 (Tokaj)
Gizella Pince Szil-völgy Cuvée 2015 (Tokaj)
Györgykovács Imre Nagy-Somlói Furmint 2015
Holdvölgy Vision 2015 (Tokaj)
Kamocsay Ákos Ihlet Cuvée 2015 (Neszmély)
Kolonics Pincészet Somlói Juhfark 2015
Kovács Nimród Monopole Battonage Chardonnay 2015 (Eger)
Pálffy Pince Káli Királyi Fekete-hegy Olaszrizling 2015 (Balaton-felvidék)
St. Andrea Mária 2015 (Eger)
Szászi Endre Badacsonyi Rózsakő 2015 (fehérek)
Balla Géza Sziklabor Feketeleányka 2013 (Ménes)
Eszterbauer Borászat Nagyapám Szekszárdi Kadarka 2016
Günzer Tamás Bocor Grandior Merlot 2012 (Villány)
Heumann Pincészet Terra Tartaro 2012 (Villány)
Ikon Borászat Evangelista Cabernet Franc 2012 (Balatonboglár)
Koch Csaba Villányi Csanád Cuvée 2012 (Villány)
Kovács Nimród Monopole Soul Syrah 2013 (Eger)
Thummerer Pince Cabernet Sauvignon Superior válogatás 2012 (Eger), Tiffán’s A Régimódi 2015 (Villány)
Sauska Cabernet Franc 2012 (Villány)
Sebestyén Pince Grádus Cuvée 2013 (Szekszárd)
St. Andrea Merengő Egri Bikavér Grand Superior 2013 (vörösök)
A díjak ünnepélyes átadása: 2018. január 27-én a debreceni Déri Múzeumban.
sport
rossi46rossisport2017 december. 30, szombat 16:05 Válasz a hozzászólásra
sport

rossi46rossi
BOROK
Ha csak egy magyar pezsgőt választhatnék 2017-ből
SZERZŐ: KLING JÓZSEF
2017/12/30 | 15:26
Ha csak egy magyar pezsgőt választhatnék 2017-ből, akkor az vitán felül a Légli Ottó Méthode Traditionnelle Brut 2015 lenne.

Miért? Mert kirobbanóan vitális, gyümölcsös, fantasztikus egyensúlyt mutat illat, íz, struktúra, buborék, sav.

Illatában szőlő, alma, őszibarack, fehér virágok. Ízben a gyümölcsökhöz társul a citrusos frissesség. Buborékjai krémesek, a korty puha, izgalmasan összetett, és hosszú, lecsengésében leheletnyi ásványosság.



Mert polci áron 4750 forint, és pontosan három palackkal vehetek belőle egy jó champagne (átlag 15 000 forint) áráért.

Azt egy percig nem állítom, hogy fölveszi a versenyt egy Pol Roger vagy Charles Heidsieck Brut Réserve-vel. Nem, nem veszi fel.

De Légli pezsgője nem akar champagne-nak látszani.



Már csak azért sem, mert bár hagyományos eljárással készült, furmint és rajnai rizling küvéje. Szóval sehol egy francia fajta benne.

Balatonboglár magas mésztartalmú, agyagos talaján termett a szőlő, 6-39 éves tőkéken, 1, 5 kg terheléssel tőkénként. A szőlőt Légli szeptember közepén szüretelte. Palackban erjedt és érlelődött.

Mestermunka!

(Van egy nagy testvére amúgy ennek a pezsgőnek, az Villa Boclar 2013 névre hallgat. Az is csodás, de nekem ez jobban tetszik!)
sport
rossi46rossisport2017 december. 29, péntek 11:39 Válasz a hozzászólásra
sport

rossi46rossi

GOURMET
Az Anyukám mondta még mindig a világ egyik legjobb étterme
(fotó: Zirig Árpád)
SZERZŐ: GUSTO
2017/12/06 | 13:22
Ismét publikálták a világ ezer legjobb éttermét felsorakoztató listát.

A mértékadónak számító La Liste szerint a világ első három legjobb étterme a Guy Savoy Franciaországban, a Le Bernardin az Egyesült Államokban, és a Kyubey Japánban.

A magyarok közül idén ez a négy került be a világ legjobbjai közé:

Costes 81. 75 pont
Borkonyha 80.50 pont
Onyx 80. 50 pont
Anyukám mondta 80. 00 pont
Egyébként az Onyx, a Costes és az Anyukám mondta tavaly is rajta volt a listán. Idén viszont a Borkonyha váltotta a múlt évben felkerült Olimpiát.
sport
Vissza a fórumokhoz
2/44 oldal Hozzászólások:
[előző]sport...sport[2]sport[3]sport[4]sport[5]sport[6]sport...sportsport[következő]
sport
sportVéleményem:
sport
Bejelentkezési név Jelszó
sport
A hozzászólásod
Kérek értesítést, ha válasz érkezik erre a hozzászólásra.
sport
sport
sport sport

sport

sport
sport   sport  

(C) 2018 NETFORUM Kft. Minden jog fenntartva!

Impresszum Médiaajánlat Kapcsolat RSS tájékoztató